בצק מהיר ונח לעבודה שיכול לשמש למאפים מלוחים או מתוקים –
עוגיות, קרקרים, רולדות, תחתית לפאי
אם תרצו בצק דק השתמשו בקמח שאינו תופח
מרכיבים:
3 כוסות קמח מלא תופח
2/3 כוס שמן
ביצה
1/3 כוס מים קרים
לבצק מלוח – כף מלח
לבצק מתוק – כוס סוכר קנים
אופן ההכנה:
מערבבים את החמרים היבשים בקערה או במיקסר
מוסיפים את השמן, הביצה והמים, לשים כמה דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש
מרדדים במערוך וצרים צורות לעוגיות, או מפזרים תבלינים וחותכים לקרקרים
אם מכינים רולדה מחלקים את הבצק ל4 חלקים ומרדדים
אופים ב180 מעלות
רבע שעה לעוגיות/קרקרים
25-30 דקות לפאי/רולדה
בתיאבון!