סודות הבריאות של גריסים וגריסי פנינה

גריסים שהם למעשה שעורה נחשבים לאחד המינים המבורכים של הארץ
נכללים בשבעת המינים שמברכים עליהם בחג שבועות
ויש הרבה סיבות טובות לכך!

גריסים הם אחד הדגנים העשירים ביותר בויטמינים ובמינרלים
ויש יתרונות רבים לשילובם בתפריט

       הם תורמים ל:

  • איזון סוכר ומניעת סכרת
  • הפחתת שומן בטני
  • הפחתת כולסטרול
  • שחרור מעצירות
  • החלמת כיבים במערכת העיכול
  • החלמת פצעים בעור
  • בניית קולגן וחיזוק העצמות
  • הפחתת סיכון לחלות בסרטן
  • מסייעים במניעת אבנים בכיס מרה ואבנים בכליותהגריסים עשירים בכרום, סידן, ברזל, נחושת, מנגן וזרחן,
    ויטמיני B, סיבים
    יש להם אינדקס גליקמי נמוך מה שתורם למניעת סכרת, להארכת השובע  ולאיזון משקל
    מהווים פרה-ביוטיקה – מזון לחיידקי המעיים המועילים

מחקרים שנעשו על השפעת הגריסים על הבריאות:

הפחתת כולסטרול בשילוב גריסים בתזונה
A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials of the effect of barley β-glucan on LDL-C, non-HDL-C and apoB for cardiovascular disease risk reductioni-iv – PubMed

הפחתת שומנים בדם
Highland barley: Chemical composition, bioactive compounds, health effects, and applications – PubMed

השפעה על איזון מע' העצבים, דיכאון וקשיי שינה
The effects of waxy barley on defecation, sleep, mental health, and quality of life: a randomized double-blind parallel-group comparison study – PubMed

ההבדל בין גריסים לגריסי פנינה הוא שגריסי הפנינה עברו ליטוש קל, קילוף מהקליפה החיצונית.
המשמעות היא שיש בהם פחות סיבים וויטמינים מאשר בגריסים המלאים אבל גם הם עשירים מאוד בחמרי הזנה ואפקטיביים מאוד בתחומים שכתבתי.
את הגריסים יש להשרות לפני ההכנה,
בגריסי פנינה השריה תקצר את מן הבישול אבל לא חייבים.

לקבלת תכנית בריאות מלאה, תזונה בריאה בקלות יום יום והליווי נטורופתי שלי אונליין במתנה לחצו כאן

מתכונים עם גריסים

גריסים משתלבים מצויין במרקים,
בדייסות
בסלטים בשלו לחוד, צננו  והוסיפו עשבי תיבול (פטרוזיליה, עירית..) וירקות שאוהבים.
בחמין
במקום קוסקוס
במלית לממולאים
בתבשילים שאתם רגילים להכין עם אורז או דגן אחר – פשוט החליפו והוסיפו את הירקות והתבלינים שאוהבים

מרק פטריות וגריסי פנינה:

חבילת פטריות פורטבלו או שמפיניון
2 בצלים
3 גבעולי שמיר
3 גבעולי פטרוזיליה
אם יש סלרי (לא חובה)
2 גזרים קלופים
2 קישואים
לקט פטריות מיובשות (לא חובה)
כוס גריסי פנינה
3 שיני שום
2 קולורבי או תפוח אדמה
מלח, פלפל לבן, רבע כפית מוסקט

אופן ההכנה:

משרים את גריסי הפנינה לפחות לשעתיים לפני ההכנה
משרים את הפטריות המיובשות במים לפחות ל20 דקות

חותכים את הבצל לקוביות ומזהיבים בסיר גדול עם שמן זית
מקלפים את הקולורבי/ תפוחי אדמה וחותכים לקוביות, מוסיפים אל הבצל
את הפטריות חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים
חותכים את הגזר  לקוביות קטנות או מגררים ומוסיפים
חותכים את הקישוא לקוביות או חצאי עיגולים דקים ומוסיפים.
מוסיפים מים
את הגריסים, הפטריות המיובשות, התבלינים ועשבי התיבול
מביאים לרתיחה וממשיכים על אש בינונית עד שהגריסים מספיק רכים לאכילה

תבשיל גריסי פנינה , חומוס ודלעת

(אין לכם דלעת? תכינו עם גזר ובטטה), הכל אפשרי

מצרכים:
כוס חומוס מבושל
כוס גריסי פנינה
פלח דלעת או דלורית
בצל
3 שיני שום
כמון, כרכם, מלח, פלפל לבן, מוסקט
4 גבעולי פטרוזיליה

אופן ההכנה:
משרים את הגריסים לפחות לשעתיים

חותכים את הבצל לרצועות דקות ומזהיבים בסיר עם שמן זית
את הדלעת חותכים לקוביות ומוסיפים
מצרפים את השום כתוש
מכניסים אל הסיר את הגריסים, החומוס המבושל התבלינים וארבע כוסות מים
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהמים נספגים והגריסים רכות לאכילה

מתכון לחמין של סבתא עליזה ז"ל כאן בקישור

בתיאבון

תכנית הבריאות הכי מוצלחת ומוכחת מחקרית כולל הליווי שלי במתנה כאן בקישור

תגובות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *